Vrijwilligersborrel Papendrecht 2023

Nationale Vrijwilligersdag

Op woensdag 13 december werd in Papendrecht stil gestaan bij de Nationale Vrijwilligersdag met een gezellige Vrijwilligersborrel. Een gezelschap van meer dan honderd mensen kwam samen in het Leonardo Hotel. Burgemeester en wethouders gingen in gesprek met aanwezige vrijwilligers en streden samen om eeuwige roem tijdens een spannende Vrijwilligers-Pubquiz.

Ieder jaar worden Papendrechtse vrijwilligers rond 7 december in het zonnetje gezet en is er extra aandacht voor vrijwilligerswerk. De Nationale Vrijwilligersdag is hiervoor een mooie aanleiding. Maar vrijwilligers en vrijwilligerswerk zijn natuurlijk iedere dag van het jaar belangrijk. Met elkaar maken vrijwilligers Nederland mooier en dat begint heel klein, dicht bij huis, in de eigen woonplaats.

Waardering voor vrijwilligers

In haar openingstoespraak vertelde burgemeester Margreet van Driel dat ze het afgelopen jaar heeft genoten van het kennismaken met inwoners die zich vrijwillig inzetten voor Papendrecht. ‘Vrijwilligerswerk geeft energie en voldoening maar staat ook gewoon voor gezelligheid en plezier. Vrijwilligers maken zichzelf nuttig en leren anderen maar ook zichzelf kennen, met leuk, uitdagend en dankbaar werk.’  Ook had burgemeester van Driel extra aandacht voor de dit jaar met een koninklijke onderscheiding gewaardeerde inwoners. ‘Zij staan symbool voor de inzet van alle vrijwilligers die Papendrecht maken tot de warme samenleving die ik nog steeds elke dag weer een beetje meer leer waarderen.’

Tijdens de ‘borrel’ had Jeannette Smiesing, manager van Sterk Papendrecht, bijzondere aandacht voor door organisaties voorgedragen vrijwilligers. Bijvoorbeeld de heer Jaap Zock. ‘Hij is een geboren en getogen Papendrechter van ondertussen 85 jaar. Stichting Dorpsbehoud heeft hem voorgedragen, zijn positieve instelling en zijn snelle maar zeer nauwgezette werkwijze maakt hem tot een zeer gewaardeerde vrijwilliger. Hij vindt het belangrijk om de lokale geschiedenis in kaart te brengen.’

Vrijwilligers-Pubquiz

Thijmen van de Stelt, vrijwilliger bij Atletiekvereniging AV Passaat was de quizmaster van de avond en presenteerde met veel enthousiasme de eerste echte Vrijwilligers-Pubquiz. Met veel strijdlust deden 18 teams hun best om de trofee binnen te halen. Het team van Stichting Dorpsbehoud was de winnaar en heeft laten zien te beschikken over uitmuntende kennis van vrijwilligerswerk in Papendrecht.

Wethouder van Erk sloot de bijeenkomst af. ‘Papendrecht mag zich gelukkig sinds mensenheugenis verheugen in een enorme groep vrijwilligers die een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Deze bijeenkomst heeft het beeld van de kracht, diversiteit en toegevoegde waarde van die groep vrijwilligers weer eens bevestigd. De ene werkt graag individueel. De ander wordt vooral blij van werken in een team. De ene staat aan het begin van een carrière. De ander geniet van zijn of haar pensioen en stelt graag alle opgedane kennis en ervaring beschikbaar voor anderen. Kortom, vrijwilligers zijn er in soorten en maten en dat maakt het extra mooi. Maar wat hun achtergrond en drijfveer ook is: met elkaar zorgt ú ervoor dat onze samenleving draait.’

De Vrijwilligersborrel werd georganiseerd door het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht. Inwoners die nadenken over vrijwilligerswerk kunnen van het vrijwilligerspunt ondersteuning krijgen bij het vinden van een leuke uitdaging, iets dat bij hen past. Kijk eens op de website www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl of maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of 078 6154741.

Vrijwilligersborrel 2023 - 1 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 2 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 3 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 4Vrijwilligersborrel 2023 - 5 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 6 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 7 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 8 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 9 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 10 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 11 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 12 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 13Vrijwilligersborrel 2023 - 14Vrijwilligersborrel 2023 - 15 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 16 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 17 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 18 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 19Vrijwilligersborrel 2023 - 20 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 21 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 22 ; Vrijwilligersborrel 2023 - 23Vrijwilligersborrel 2023 - 24.

Kijk nog even verder op de website

Nieuwsgierig naar wat Vrijwilligerspunt Papendrecht voor jou kan betekenen? De onderwerpen varieren van het orienteren op vrijwilligerswerk, tot wet- en regelgeving, werving, financiering, trainingen, beleid maken en nog veel meer. Ook lees je hier leuke en inspirerende verhalen van andere vrijwilligers.

Meer weten over vrijwilligerswerk? Wil je persoonlijk contact? Mail of bel ons, we helpen je verder!

mensen