Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in je organisatie, dus je investeert daar graag tijd in. Je denkt na over vragen zoals: Waarom werkt mijn organisatie met vrijwilligers? Wat is de meerwaarde ervan? Waar en hoe, en met welke taken en verantwoordelijkheden zet ik mijn vrijwilligers in? Waar ligt de grens tussen de inzet van vrijwilligers en die van betaalde krachten? Het vastleggen van de antwoorden op o.a. deze vragen doe je in je vrijwilligersbeleid. Dat geeft vrijwilligers vertrouwen, en zorgt er ook voor dat wederzijdse verwachtingen duidelijk zijn.  

Vrijwilligerspunt Papendrecht adviseert bij het opstellen van vrijwilligersbeleid voor jouw organisatie. 

'Vrijwillige inzet Goed Geregeld'

Wij werken volgens de methode van het NOV, ‘Vrijwillige inzet goed geregeld’ met ‘De Zelfevaluatie’. Deze methode helpt om je organisatiedoelstellingen te halen, verhoogt de kwaliteit van het vrijwilligerswerk en zorgt voor goede samenwerking tussen vrijwilligers en betaalde krachten. 

De Zelfevaluatie geeft inzicht in alles wat je nodig hebt voor een goed vrijwilligersbeleid en -management. Het is geschikt voor álle organisaties die met vrijwilligers werken.  Door het invullen van de Zelfevaluatie zie je waar de ontwikkelpunten van jouw organisatie liggen. Naast het op orde brengen van je vrijwilligersbeleid biedt de zelfevaluatie je ook de mogelijkheid om op te gaan voor hèt NOV-keurmerk Goed Geregeld voor vrijwilligersorganisaties in Nederland.  Met dit keurmerk laat je aan de buitenwereld zien dat vrijwilligers bij jou in goede handen zijn! 

Vrijwilligerspunt Papendrecht kan je helpen bij het opstellen van (onderdelen van) vrijwilligersbeleid maar ook begeleiden in het 'Goed Geregeld' traject met of zonder keurmerk. Meer weten? Maak een afspraak voor een informatief gesprek.

Tips: 

mensen