NLdoet 2024

Ieder jaar doet Papendrecht mee aan NLdoet. Dit initiatief van het Oranje Fonds is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt in 2024 plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Met NLdoet laten we iedereen ervaren hoe leuk het is om je als vrijwilliger in te zetten voor een goed doel.

Meld je klus aan!

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen opgelet! NLdoet is de kans om een grote klus te klaren, je organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om echt het verschil te maken. Meld je klus aan en roep inwoners op om te helpen met bijvoorbeeld een schilderklus, onderhoud in de speeltuin of het opknappen van dierenverblijven in de kinderboerderij. Inwoners van Papendrecht maken op die manier kennis met jouw organisatie. De ervaring leert dat NLdoet elk jaar weer nieuwe vrijwilligers oplevert.

Vanaf december 2023 tot 31 januari 2024 kun je je klus aanmelden. Nog geen klus in gedachten? Kijk op NLdoet.nl voor inspiratie en voorbeelden. 

Geld nodig? Vraag een financiele bijdrage!

Naast het aanmelden van je klus kan je ook een financiële bijdrage van maximaal € 350,- aanvragen. Voor bijvoorbeeld de aanschaf klusmaterialen en eten/ drinken voor de vrijwilligers. Wacht hier niet te lang mee, hoe eerder hoe beter, want op = op!

Meedoen als bedrijf of groep

NLdoet biedt jouw bedrijf of groep de mogelijkheid om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Hoe leuk is het om met collega's de schouders onder een klus te zetten en hiermee een vrijwilligersorganisatie te helpen en te leren kennen? Je kunt één keer per jaar helpen tijdens NLdoet maar ook afspreken dat je vaker komt helpen wanneer dat nodig is. Je medewerkers hebben hierdoor de gelegenheid om in werktijd iets te doen voor de samenleving en elkaar daarnaast op een heel andere manier te leren kennen. Dat levert alleen maar voordeel op, toch?

Wil je even sparren, brainstormen of heb je een vraag? Mail of bel ons en we helpen je verder. E. vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl T. 078 6154741

 

mensen